Rendezvényeink

Bor, Mámor, Therápia!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Győr legnagyobb boros rendezvénye az Esterházy Palotában – évről évre, legközelebb áprilisban!

A tavasz és az ősz mindig nagyon várt színes és izgalmas rendezvénye, nemrég még Bor, Mámor, Borháló, idéntől:

Bor, Mámor, Therápia!

A rendezvényen borászokkal találkozhatsz, beszélgethetsz velük, élvezheted a borokat, borkorcsolyákat és garantáljuk, hogy nagyon jól fogod érezni Magad!

Sok-sok borászat, több száz bor, élőzene, sétáló kóstolás, remek társaság, kötetlen beszélgetések, bejáratott, remek hangulat

Borhajó

Egy rendhagyóan különleges borkóstoló a Dunán és a Rábán hajózva!  5-6 boros  jó hangulatú kóstolóval NagyRobi irányításával.

Miközben a pannonhalmi borvidék gyöngyszemeit kortyolgatjuk, pazar látványban lehet részünk, hiszen Győr belvárosát a lemenő nap fényében egészen más perspektívából figyelhetjük meg és nem csak az elfogyasztott bor miatt…

Természetesen nem maradnak el a borhoz kapcsolódó régi győri sztorik sem, a megszokott “boros-standupos” hangulat garantált.

Borsuli

Ősszel indul, jelentkezz időben. Miről szól a borsulink? Íme:

Légy Te a társaság borszakértője!

Manapság, szerencsére újra divat érteni a borhoz, értően inni és értően vásárolni. Minden társaságban, baráti körben vannak már „borértők”, s nyugodtan mondhatjuk, a bor újra lelkünket melengetően reneszánszát éli. A minőségi borfogyasztás egyre többeknek jelent többet, mint egyszerű íz-élmény, s valamit a filozófiájából, emberi oldaláról, a hatalmas történelmi múltjáról, hagyományairól is igyekezünk megtudni, megismerni.

Tudod jól, hogy szerintünk a bor a lazításról is szól, ezért hanyagolnánk a visszhangos termeket, a fehér abroszokat, a fennkölt szólamokat és a gótikus arckifejezéseket. E rövid képzés nem akar belőled “borsznob”-ot faragni, egyáltalán nem ez a cél! Sokkal inkább szeretnénk, hogy aki most lép a borfogyasztás rögös, ámde roppant izgalmas útjára, kezdi megismerni a sokszínű magyar borokat, az könnyedén el tudjon indulni ebben a hatalmas tudáserdőben és ehhez nyújtsunk segítséget.

Mióta iszunk bort? Hogy alakultak ki a borvidékek? Milyenek a szőlőfajták, borfajták? Milyen módon készül, fejlődik a bor? Hogyan válasszunk bort? Milyen ételhez milyen bort társítsunk? Hogyan kóstoljuk a bort? Mire figyeljünk közben? Milyen sztorik, izgalmas hagyományok kötődnek ehhez a nemes nedűhöz?

A válaszok keresése közben, a borokat a fogyasztó, azaz a „mi” szempontunkból is vizsgáljuk:
savak, tanninok, barrique, siller… Rengeteg kérdés merülhet fel bennünk, mindegyikre igyekszünk választ adni e hat alkalommal, majd egy közös pincelátogatás során mindezeket a gyakorlatban is kipróbálhatjuk.

Zseniális csütörtök esték – Mindenkinek

Borkóstolók

Céges és privát társaságok boros estjei,

akár hidegtálakkal az üzletben 20 főig,

vagy bárhol, ahol Te szeretnéd.

Gyere tegyél próbára minket, állandó kóstolási lehetőséggel és a legprofibb tanácsadással várunk!

Hétfőtől szombatig,

10:00-20:00 óráig

Ha nem tudod még, hogy mit szeretnél, mi segítünk Neked.

Garantáljuk, hogy nem fogsz csalódni!

Therápia Borkereskedés

Győr Borkereskedése

E-mail

gyor@therapiabor.hu

Telefon

Üzlet

9022 Győr, Pálffy u. 1.